RESTAURACE ABÁCIE ve Valašském Meziříčí
RODINNÁ RESTAURACE S DVACETILETOU TRADICÍ
Nabízíme tradiční českou a mezinárodní kuchyni s výběrem z ala-carte lístku nebo speciálního menu utvořeného pro každou příležitost.
PROVOZNÍ DOBA
Pondělí - Sobota
10:00 - 22:00
kuchyně otevřena od 11:00 - 21:00
Neděle
10:00 - 15:00
kuchyně otevřena od 11:00 - 14:30
Náš hotel je perfektní místo pro uspořádání rodinných oslav, smutečních hostin, slavnostních obědů nebo komorních svateb.
Kapacita restauračních prostor:
- Malý salonek – 24 osob
- Restaurace – 26 osob
- Zimní zahrada – 16 osob
- Velký salonek – 50 osob
SMUTEČNÍ HOSTINA
Speciální nabídku s cenou 400,- na osobu.
Nabídka zahrnuje:
- servírované jídlo (vepřový/ kuřecí řízek s bramborem, salátek)
- pivo Pisner Urquell nebo nealko nápoj
- káva nebo čaj
- možnost přinesení vlastních koláčků či frgálů, případně zajistíme
PÁRTY BALÍČEK
Balíček je možný zakoupit od minimálního počtu 6 osob
Cena pro 1 osobu 880,- Kč
A k tomu navíc BONUS PRO OSLAVENCE! PÁRTY balíček ZDARMA!
Když budeš u nás slavit v den svých narozenin nebo jsi nevěsta či ženich a užíváš si u nás rozlučku se svobodou, dostaneš od nás balíček pro sebe ZDARMA.
Menu je vhodné pro skupiny od 10 osob a je nutná objednávka minimálně 3 dny před termínem akce.
Pokud máte jakýkoliv dotaz, kontaktujte nás na telefonu +420 571 613 830 nebo na mailu miroslav.posad,hotel-abacie,cz
Aura sekt Premium, brut
Vinop Polešovice
Pod staletými klenbami vinných sklepů Polešovice se pozvolným kvašením a dlouhodobým zráním v lahvích rodí Aura Sekt. Vyjímečný harmonickou chutí, vůní, vzhledem a jemným intenzivním perlením.
360,-
Crémant de Bourgogne, sekt - blanc de blancs
Paul Chollet, Francie- Burgundsko
Sekt z Burgundska vyrobený tradiční šampaňskou metodou zrání na láhvi, se vyznačuje jemným perlením a osvěžující vůní i chutí po citrusech. Výrobcem je malá, ale vyhlášená rodinná Domaine Paul Chollet. Doporučujeme jej jako aperitiv nebo k nenáročným předkrmům.
750,-
Roederer brut premiér
Louis Roederer, Francie- Champagne
Víno vyniká výrazně plnou vůní a svěží barvou. Jemné perlení doprovází eleganci v chuti. Je velice komplexní a vyvážené, jeho „suchost“ podporuje celkový svěží dojem, který lze u vín této kategorie dnes najít zcela výjimečně. Můžeme ho servírovat jako aperitiv nebo ve spojení s pokrmy z husích jater, pokrmy z ryb nebo dezerty.
1 590,-
MORAVA
Chardonnay, 2021 suché
Vinařství Pres
Vinařská podoblast slovácká, Obec Vracov, trať U Panny Marie
380,-
Veltlínské zelené, 2020 suché
Vinařství Pres
Vinařská podoblast slovácká, Obec Vracov, trať U Panny Marie
380,-
Sylvánské zelené, pozdní sběr 2021 suché
Vinařství Fridrich
Vinařská podoblast slovácká, Obec Vracov, trať U Panny Marie
380,-
Ryzlink rýnský, výběr z hroznů 2021 suché
Vinařství Fridrich
Vinařská podoblast slovácká, Obec Vracov, trať U Panny Marie
380,-
Sauvignon, 2022 suché
Vinařství Fridrich
Vinařská podoblast slovácká, Obec Vracov, trať U Panny Marie
380,-
Rulandské bílé, 2022 suché
Vinařství Fridrich
Vinařská podoblast slovácká, Obec Vracov, trať U Panny Marie
380,-
Tramín červený, 2022 polosladké
Vinařství Fridrich
Vinařská podoblast slovácká, Obec Vracov, trať u Panny Marie
380,-
Hibernal, 2022 polosuché
Vinařství Fridrich
Vinařská podoblast slovácká, Obec Vracov, trať u Panny Marie
380,-
Frizzante Sauvignon, 2021 polosladké, perlivé víno
Vinařství Fridrich
Vinařská podoblast slovácká, Obec Vracov, trať U Panny Marie
380,-
FRANCIE
OBLAST BOURGOGNE
Chablis 2013/2014/2015
Domaine Billaud-Simon
Barva vína je slámová s nazelenalými tóny. Ve vůni je lehčí, ale hezky minerální a citrusové. V chuti je středně plné, ale i přes svou mladost příjemně zakulacené a svěží.
820,-
Chablis Premier Cru 2017
Domaine de L’enclos
Vůně jemná s tóny citrónové kůry, mandarinky a lískových oříšků. Na jazyku a patře se příjemně rozvíjí do tónů medového melounu a chlebovinky. Ideální je v kombinaci s různými úpravami lososa a mořských ryb.
990,-
Meursault Les Nervaux 2017
Domaine Chavy-Chouet
Víno z jedné z nejvyhlášenějších vesnic v Burgundsku je samozřejmě z odrůdy Chardonnay. Výjimečnost tomuto vínu dodává majitel domény - pan Hubert Chavy, který produkuje vína stejně tak osobitá jako on sám. Víno se na první pohled zdá být avantgardní, a to zejména díky své pestré ovocné chuti, ale v ústech je velmi tradiční, oslovující, plné a když jej necháte Vás přesvědčit o svých kvalitách - stane se z něj jedno z Vašich nejoblíbenějších chardonnay.
Hodí se k tradiční burgundské gastronomii - šnekům s bylinkovým máslem.
1 890,-
OBLAST LOIRA
Sancerre 2019
Domaine Tinel Blondelet
Víno odrůdy savignon je žluto-zelenkavé barvy s jemnou vůní angreštů a jablek. Chuť je suchá a výrazná s pestrou skladbou kyselin. Jemné nuance připomínají čerstvé hrušky, zelená jablka, kandovaný zázvor. Víno se velmi dobře snoubí s rybími pokrmy, s kuřecím masem a výborně se hodí ke kozím sýrům.
790,-
OBLAST VALLEÉ DU RHONE
Chateau Grillet 2010
Appelation Chateau Grillet Controlée
Chateau Grillet je jednou z nejmenších apelací ve Francii, celková plocha vinice činí pouhých 3,8 hektaru. Patří do majetku známého vinařství Chateau Latour. Je pouze několik restaurací ve světě, které toto vyjimečné víno nabízí! Chateau Grillet se vyrábí z odrůdy Viognier. Má typickou meruňkovou až medovou vůni. Na patře ucítíte kromě meruněk i pomeranče. Chuť je čistá, nazrálá, minerální s příjemnou kyselinkou.
6 200,-
ITÁLIE
Pinot Grigio DOC 2019
Colterenzio, Alto Adige
Plné, jemné s decentním ovocným aroma a dlouhým závěrem. Světlá slámová barva, příjemná vůně po citronech, broskvi a medovém melounu. V ústech plné, výrazné s dobrým extraktem a svěžestí. Potenciál k zrání v láhvi 2-3 roky. Výborně se hodí k pečeným rybám, těstovinám, salátům a drůbeži.
630,-
Gavi del Comune di Gavi DOCG 2021
VILLA SPARINAI, DOCG
Víno má světle žlutou jiskrnou barvu, vůni připomínající čerstvé broskve, zelená jablka, plnou, dlouhou a svěží chuť připomínající dobře vyzrálé hrozny se svěží živou kyselinkou.
Vynikající ke všem úpravám mořských ryb a plodů moře.
750,-
Arneis Langhe
Cordero di Montezemolo DOC
Jemné svěží bílé víno regionálně typické odrůdy Arneis. Pije se mladé k předkrmům a těstovinám se zeleninou a rybami. Má jemnou květinovou vůni a velice příjemnou chuť. Skvělé bílé i pro celovečerní pití. Výborné k letní kuchyni, rybám, omeletám, rajčatovým toustům a plodům moře.
750,-
NĚMECKO
Riesling Gelblack trocken 2019
Johannisberger
Jedno z nejprestižnějších vinařství v oblasti Rheingau, kde se víno na zámku Johannisberg pěstuje již 1200 let a od roku 1720 se pěstuje pouze Ryzlink rýnský.
Zde je kolébka jedné z nejstarších a nejkvalinějších odrůd na světě.
Vyznačuje se světle-žlutou barvou se zelenými odstíny. Na patře se prezentuje jablko, doprovázené sladkokyselou hrou.
Gelblack je ryzlink vhodný ke každodennímu pití, víno charakterizuje svěžest a nekomplikovanost.
780,-
MORAVA
Modrý portugal 2018, pozdní sběr, suché
Vinařství Fridrich
Vinařská podoblast slovácká obec Vracov, viniční trať Vinohrady u panny Marie
Víno světlejší rubínové barvy. Ve vůni převládají tóny peckového ovoce, obzvláště silné je aroma třešní a černého koření. Chuť je sametová, svěží a harmonická. Víno je lehčí s nižším obsahem kyselin.
420,-
Frankovka 2018, pozdní sběr, suché
Vinařství Fridrich
Vinařská podoblast slovácká obec Vracov, viniční trať Vinohrady u panny Marie
Víno syté, tmavě rubínové barvy s fialovými odlesky. Ve vůni dominují ovocné tóny připomínající švestky a jádra peckovin. Chuť je plná, kořenitá s vyšší tříslovinou.
420,-
FRANCIE
OBLAST BORDEAUX
Haut-Médoc Château Beaumont 2015
Cru Bourgeois Supérieur
Chateau Beaumont je prestižní suché červené víno syté granátové barvy a velice elegantního buketu po drobném lesním ovoci a vanilce. Jeho chuť je plná, vyvážená, dobře strukturovaná, delikátně sametová a krásně zakulacená s dlouhou, příjemnou dochutí. V ústech objevíme zralé červené plody v kombinaci s kořením jako vanilka a pepř, s podtóny hedvábných tříslovin. Doporučujeme podávat k telecímu, jehněčímu či všeobecně k červeným masům.
850,-
Chateau Peveil de luze 2011 Margaux AOC
Margaux
Víno přímo z apelace Margaux, jehož chudé a teplé půdy dávají vzniknout nejelegantnějším vínům. Je měkké a struktura je více ovocná než kořenitá. V chuti jsou tóny jahodové marmelády.Nejlépe se hodí k hovězímu masu nebo křepelce.
1490,-
Château Guillebot Plaisance
Bordeaux AOC
Château Guillebot Plaisance patří rodině Villeneuve již 6 generací. Hrozny na toto víno pocházejí z vinic na jílovo-vápencové podloží, s průměrným stářím 35 let. Víno zrálo před lahvováním 12 měsíců - 50% v nerezových tancích a 50% v dubových sudech. Jedná se o směs odrůd Merlot 80% a Cabernet Franc 20%. Má tmavou barvu, šťavnatou vůni a hebkou chuť s tóny zralého a čerstvého ovoce. Výborně se hodí k těstovinám a kuřecímu masu.
590,-
OBLAST BOURGOGNE
Bourgogne Pinot Noir La Taupe 2017
Dom. Chavy-Chouet
Toto základní víno pochází z parcely, která leží nedaleko Pommardu. Víno je ovocné, svěží s relativně hlubokými taniny. Ovocná chuť přechází do kořenitých tónů, víno se proto perfektně hodí k pečeným a grilovaným masům nebo ke kohoutovi na víně.
820,-
Ladoix 1er Cru La Corvée 2018
Dom. Michel Mallard et fils
Znamenité víno z rodinného vinařství. Půvabná červená barva. Podmanivý buket nabízí vůni černého i červeného rybízu s nádechem ostružin a lehkého mátového podtónu. V ústech je víno šťavnaté a velmi ovocné, taniny jsou přívětivé a plně vyzrálé. Svěží a dlouhý závěr. Svěle doprovodí králíka či drůbeží maso.
1 490,-
Gevrey-Chambertinvieilles vignes 2014/2016
Dom. Rossignol Trapet
Skvěle čistě zpracovaný Pinot Noir z Côtes de Nuits. Bio-dynamický přístup k vinici obohacuje víno o širší paletu vůní. Tato apelace dává v Burgundsku vína s hutnou strukturou, díky níž pomalu a elegantně stárnou. Vychutnat si ho můžete například s grilovaným tmavým masem.
1 490,-
Pommard „La Croix Blanche“ 2015/2016
Dom. Parent
Pommard – slavná vesnice na jihu Côte d’Or – dává vína okouzlující vůně, elegantní, ale pevného těla. Domaine Parrent patří k nejstarším a nejvyhlášenějším výrobcům v této vesnici! O toto vinařství se starají dvě dámy, Anne a Catherine, ale nečekejte jemný a líbivý styl vína. Jejich styl dává vínům pevnost a hloubku. Červené bobulové ovoce, višně, jemná kůže, pepř, hřebíček, příjemná tříslovina doplněná živoucí kyselinkou dávají široké možnosti kombinací s pokrmy. Víno skvěle doprovodí pernatou zvěř, jehněčí nebo hovězí maso a sýry.
1 890,-
La Forge de Tart 2008
Dom. Clos de Tart
Jedná o „druhé víno“slavného Clos de Tart. Toto víno má plnou barvu, ve vůni působí uceleně a výrazně. V ústech je bohaté, s pevnými taniny a tříslovinami. Tento klasický ročník je příjemně vyvážený a elegantní, můžeme cítit kouřově-ovocnou chuť s příjemným podtónem černého koření.
5 900,-
OBLAST VALLEÉ DU RHONE
Châteauneuf-du-Pape Télégramme 2018
Vignobles Brunier
Víno zraje 15-16 měsíců ve francouzských dubových sudech. Má výraznou, ovocnou vůni s tóny živočišnosti, kávy a pralinek. Chuť je šťavnatá a komlexní s harmonickou a sladkou tříslovinou, s tóny perníku a čokolády a dlouhým závěrem. Hrozny z 25 let starých vinic jsou sklízeny ručně. Jedná se o elegantní a komplexní víno, které se dá konzumovat i relativně mladé.
1 290,-
Côtes-du-rhône rouge les quatre terres 2020
Dom. Santa Duc
Yves Gras patří bezpochyby mezi nejtalentovanější vinaře apelace Gigondas. I on je již čtvrtou generací vinařů rodiny Gras. Už podle jeho přízvuku poznáte, že je z Provence. Má v sobě velmi zvláštní a příjemnou kombinaci venkovana a člověka s vyvinutým citem pro krásno. A stejná jsou i jeho vína. Mají rustikální, venkovský charakter, jsou dokonalými představiteli svých apelací, najdete v nich často zmiňované aroma garrigues – aroma provensálských hor s tymiánem, rozmarýnem, jalovcem…, zároveň jsou však ušlechtilá a jeho prestižní cuvée les Hautes-Garrigues má obrovský potenciál pomalu vyzrávat na láhvi.
790,-
ITÁLIE
Chianti Classico DOCG 2018
Castello di Verrazzano, Toscana
Klasické víno s fialkovými reflexy v mládí, stářím jdou k brilantní rubínové. Ve vůni je intenzivní, ovocné s tóny koncentrovaných třešní, květů červené růže a ušlechtilého dřeva. V ústech je plné, suché s dobrým taninem, který se stářím zakulacuje. Vhodně doplňuje pečená a grilovaná masa, vyzrálé sýry, steaky.
750,-
San Biagio Rosso IGT Sangiovese 2017
Lisini, Toscana
Toto víno je vyrobeno z tradiční italské odrůdy Sangiovese, pěstované převážně v Toskánsku. Má rubínkovou jiskrnou barvu, ovocnou plnou vůni po višních, fialkách, jemném dřevě a peckovině. Je plné, elegantní s dobrou strukturou. Výborně se hodí k masitým pokrmům a sýrům.
790,-
ŠPANĚLSKO
Valduero Crianz '2015– RIBERA DEL DUERO D.O.
Bodegas Valduero
Červené víno suché, z vinařské oblasti Ribera del Duero, z odrůdy Tinto Fino. Zraje 12 měsíců v dubovém sudu a 4 měsíce v lahvi. Jde o elegantní, komplexní víno s tóny ovoce a dubu. Vhodné ke grilovanému nebo pečenému masu.
1 100,-
Palacio De la Vega Crianza 2012, Navarra DO
Komplexní, přímé a harmonické aroma s tóny pralinek, čokolády, tabáku a kávy. Šťavnatá, harmonická a příjemná chuť s měkkou tříslovinou, která je podpořena živou kyselinou. Dominují tóny sladkého ovoce, zejména borůvek a třešní.
510,-
PORTUGALSKO
Porto Romariz
0,05 l Romariz – White - sladké 65,-
0,05 l Romariz – White - suché 65,-
Porto Ramos Pinto
0,05 l Superior Tawny 65,-
0,05 l Quinta Ervamoira 10 159,-
FRANCIE
0,04 l DB - V.S.O.P. Reserve Grande Champagne 10 let 135,-
0,04 l DB - Napoleon Grande Champagne 15 let 155,-
0,04 l DB - X.O. Empereur Grande Champagne 25 let 210,-
trhané maso, zelenina julienne, nudle
kopr, okurka, mrkev
chilli, česnek, sušená rajčata
nakládaná zelenina, opečený chléb
omáčka z koňaku a zeleného pepře
bylinkový brambor, trhané salátové listy s cherry rajčaty
citrónové máslo, salát s cuketou
gratinovavý brambor, ragú z hlívy ústřičné, demi glace
italské rizoto z černé rýže, parmazán
čedar, slanina, listový salát, rajče, lanýžová majonéza
špekový knedlík, brusinky
kapary, česnek, topinky
bazalkové pesto, parmazán
250,-
Porce masových kuliček 80,-
římský salát s dresingem z ančoviček, parmazán, bylinkové krutóny
170,-
Porce kuřete k salátu 80,-
Porce krevet k salátu 170,-
trhané salátové listy, brusinky
zkaramelizovaný žloutkový krém s vanilkou
Ogaři
dle nabídky
Slepičí vývar s trhaným masem
zelenina julienne, nudle
Valašská kyselice
domácí klobáska, sušené švestky
Listový salát s grilovaným oštěpkem
brusinková omáčka, pečivo
Domácí kachní paštika
švestkové chutney, pečivo
****
Kuřecí prso se sušenými rajčaty a rukolou
italské rizoto s černé rýže, parmazán
Vepřová panenka v bylinkové krustě
gratinovaný brambor, ragú z hlívy ústřičné, demi glace
Halušky s brynzou
křupavá slanina
Pasta al pomodoro
bazalkové pesto, parmazán
Caesar salát s kuřecím masem
římský salát s dresingem z ančoviček, parmazán, bylinkové krutóny
****
Čokoládové a ovocné dezerty
dle nabíkdy
kopečková zmrzlina od Ogarů
dle nabídky
Pátek 06/09/2024 11.00 - 14.00
________________________________________
Žampiónový krém
(Mushroom cream)
54,-
Marinované kuřecí stehno, krémové orzo se zeleninou
(Marinated chicken leg, creamy orzo with vegetables)
179,-
Stroganoff z vepřové panenky, hranolky
(Pork tenderloin stroganoff, French fries)
189,-
Caesar salát, kuřecí maso, římský salát se zálivkou z ančoviček, parmazán, krutóny
(Caesar salad, chicken, romaine lettuce with anchovy dressing, parmesan, croutons)
179,-
Mix trhaných salatových listů s cherry rajčaty, rozpékaný hermelín, bageta
(Mix of torn salad leaves with cherry tomatoes, toasted camembert, baguette)
179,-
V A L A Š S K Á K Y S E L I C E
domácí klobáska
79,-
L I S T O V Ý S A L Á T S G R I L O V A N Ý M O Š T Ě P K E M
brusinková omáčka, pečivo
210,-
H A L U Š K Y S B R Y N Z O U
křupavá slanina
220,-
B O R Ů V K O V É K N E D L Í K Y
borůvkový rozvar se zakysanou smetanou
190,-
Menu Valašsko podáváme ve všední dny na večeře a o víkendu po celý den.
Pondělí - sobota
(Kuchyně otevřena od
Neděle
10:00 - 21:30
11:00 – 21:00)
11:00 – 19:00
Tel.: recepce hotel, wellness +420 571 613 830
Tel.: recepce fitness, wellness +420 571 665 950
E-mail: recepce@hotel-abacie.cz; recepce@fitness-abacie.cz
Provozovatel: HOTEL ABÁCIE s.r.o., U Abácie 491/2, 757 01, Valašské Meziříčí, IČO: 26857529
Cookies